Bruisende cultuur in De Studio

ANTWERPEN-

De Studio staat zes dagen en nachten in teken van ‘art, design and music’

Kunstencentrum Villanella en Red Bull slaan de handen in elkaar voor een tweede editie van Red Bull Space. Je kan in de oude Studio Herman Teirlinck vanaf 26 april tot 1 mei dag en nacht genieten van performances, installaties, tentoonstellingen, concerten en feestjes.

Het evenement staat dit jaar in het teken van kunst, design en muziek. De ingrediënten voor dit zesdaagse festival zijn divers. Bezoekers kunnen verschillende expo’s en tentoonstellingen bezoeken met interactieve performances, installaties en kunstwerken. Zo brengt het Gentse kunstcollectief Ladda en het Antwerpse designcenter De Winkelhaak meer dan dertig kunstenaars samen. De tentoonstellingen zijn gratis tot 22 uur.

Naast beeldende kunst, vinden er ook verschillende optredens plaats. Crappy Birthdays, een project van The Hickey Underworld geeft de aftrap donderdagavond. “Het is een heel mooi gebouw en ik heb ook echt iets met de locatie”, zegt Jonas van The Hickey Underworld op Studio Brussel. Naast gevestigd talent als Amatorski en Daan treedt ook jong talent op, waaronder vier Humo’s Rock Rally finalisten.

Als afsluiter zijn er naast concerten ook drie feestjes, waaronder La Boum Party maandagavond. Eerst treedt The Bony King of Nowhere op en daarna start het feestje met muziek uit de seventies en de eighties. Tickets kosten vijf euro aan de kassa.

Red Bull Space is aan zijn tweede editie toe. Vorig jaar trok het evenement al zesduizend bezoekers. Ook dit jaar hopen Villanella en Red Bull op een succes.

Dit is niet het eerste culturele initiatief van Villanella in De Studio. Sinds juli 2011 nam het kunstencentrum er zijn intrek om podium te bieden aan jong talent en jong publiek. Toen het gebouw in de zomer van 2010 leeg kwam te staan, pleitte Villanella voor een cultureel centrum voor jong talent in het gebouw met de actie Steun de studio. Na een jaar actie voeren, kocht Provincie Antwerpen het gebouw aan en kon Villanella met haar project aan de slag.

Sindsdien staat De Studio voor een centrum waar kinderen en jongeren de kans krijgen om cultuur en kunst te beleven. Het aanbod gaat van theater naar fotografie. Naast jong publiek wil De Studio ook jong talent aantrekken met festivals, workshops en masterclasses.

Zo is er deze zomer Studio Villanella, een vierdaags kunstfestival. Onder de leuze ‘Young people making nice things’ worden er verschillende projecten getoond van jong talent, gaande van beeldende kunst tot performance.

Red Bull Space is één van hun grote projecten. Het event duurt nog tot 1 mei en gaat door in De Studio aan het Mechelseplein in Antwerpen. Het volledige programma kan je hier bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s