Review Pukkelpop Donderdag

“Dit zijn gewoon heuse werkdagen voor ons”, zeiden mijn vriendin en ik tegen elkaar. Ons autistisch geplande pijlenschema tolereerde bijna geen pauze en het was van hot naar her rennen om alles uit die drie dagen Pukkelpop te halen. Was ik maar zo’n campingmens dat alleen ‘voor de sfeer’ komt en lui zit te tammen met een jointje in de mondhoek, waterpistool in de aanslag om voorbijgangers aan te vallen, what else to do? Dat dacht ik. Voor één seconde maar. Want bij het vuurwerk op de laatste avond, kreeg ik toch even kippenvel – een esthetische luchtshow, dat overweldigende van zo’n massa, de vermoeidheid, u kent dat wel – en de terugblik op een driedaags muzikaal feest.

Donderdag 15 augustus

Float Fall

Charmant Belgisch duo met The XX-allures dat op Humo’s Rock Rally ook al een goede beurt maakte. Speelde een mooi, intimistisch optreden – de perfecte sfeervolle behanging voor de Wablief?! bij valavond – waar we ons even waanden – terwijl de zon eigenlijk nog lang niet uitgezongen was. Float fall heeft veel potentieel, maar mist door de kleine bezetting een rijke sound die een hele set blijft boeien.

Miles Kane

Miles Kane, die met Don’t Forget Who You Are een uitstekende plaat maakte en wiens gelijknamige single ongetwijfeld een lange tijd naar uw gehoorgang verhuisde. Speelde met zijn band een heel strakke en energieke set die met open armen ontvangen werd. Af en toe knipogend naar de melancholieke retrosound van zijn geweldige project The Last Shadow Puppets, dan weer very oldskool rockend, steeds met dat typisch nasale stemgeluid. Hoogtepunt? ‘Rearrange’, ideale festivalmeekwelerij. En dat deed u!

The Parov Stelar Band

Had u nood aan een work-out na al die calorierijke ranzernij op de wei? Hier werd uw weightwatchers-programma voorgesteld. 1) U begeeft zich richting Dance Hall. 2) U baant uzelf een weg naar voren. 3) U danst en zweet uw festivalkilootjes eraf op de meest aanstekelijke beats ooit. Deze dj en zijn liveband (inclusief heupwiegende zangeres met Cruella De Vil-sigaretje, trompettist en saxofonist die met heerlijke solo’s strooien) zetten de tent in vuur en vlam met hun typerende electroswing. We all danced our feet off. Letterlijk. En namen de natte mannenlijven en de oksels die in je gezicht kletsten erbij.

Eminem

Deze white rabbit is al lang geen wit konijn meer maar de blanke godfather van de rap. Zijn parcours dwingt respect af en zijn doortocht op Pukkelpop (eindelijk, na twee annulaties eerder) was dus zeer welgekomen. Helaas loste Eminem niet alle verwachtingen in. Hij liet ons een halfuur wachten en zijn optreden maakte niet alles goed. Beginnen deed hij zijn set met ‘Survival’ en ander nieuw werk dat toch niet dezelfde gloed bezit als zijn oude parels. In de helft van de set kwam hij wel op dreef met meegekweelde versies van ‘Airplanes’ en’ Love The Way You Lie’. Maar wij waren pas echt gelukkig toen hij zijn oude hitdoos opentrok: ‘Stan’,’ Till I Collapse’, ‘Without Me’. Maar Em, what’s up met de opgenomen backings? En met de foute oriëntatie, 28 keer opnieuw? We’re fucking Kiewit, man, not Brussels. Hoe dan ook: wat hij wel live zong, getuigde van verdomd veel metier en toen hij ‘Lose Yourself’ nog cadeau gaf- eindelijk niet op automatische piloot- konden we eindelijk weer in zijn ziel kijken en was de oude Eminem even helemaal terug.

Crystal Fighters

Deze kleurrijke hippiebende lijkt eerder weggelopen uit een zigeunercommune maar vergis u niet: hun frivoliteit staat hun muzikaliteit niet in de weg. Na Parov Stelar en Eminem schreeuwden onze voeten bij elke stap ‘nee’ maar toch konden we alleen maar gelukzalig rondhuppelen op de rijke, vrolijke sound van deze kleurrijke bende. Genieten!

Chase&Status

“Chase ’n fucking status” en dat zo’n tien keer door de microfoon geroepen. Ja, ik denk dat we het gesnopen hebben, mannen. Sluikreclame voor jezelf: we tolereren het, omdat we nogal euforisch worden van die drum’n bass en dubstep- geluiden die in onze maagwand beuken. Perfecte dagafsluiter.

316887_2279462178704_1013251606_32679557_660857222_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s