Aanrader: Jeune et Jolie op Blu-ray

Wat drijft een meisje van zeventien uit een welgesteld gezin naar de escortewereld? De vraag mag in de film dan wel niet helemaal beantwoord worden, Jeune et Jolie schetst wel een mooi en intiem beeld van Isabelle die ervoor kiest haar meisjesachtige vrouwelijkheid uit te spelen.

20130614105214-_2jj2087_cmjn

Dat regisseur François Ozon niet expliciet antwoorden invult voor de keuzes van het hoofdpersonages pleit voor het verhaal. Door een voorzichtige inkijk in de psyche van het hoofdpersonage zonder alle redenen te weten, kom je als kijker voorzichtig uit bij een soort begrip.

Marine Vatch – die haar acteerdebuut maakt – spat met haar naturelle schoonheid van het scherm. Bovendien maakt ze het pure, mysterieuze Franse acteren eigen met zoveel flair dat het lijkt alsof ze het al jaren doet. Een mooie bijrol is er voor karakterkop en Vlaams topacteur Johan Leysen, één van haar minnaars. Bovendien konden de melancholische, zoete chansons van Françoise Hardy niet beter zijn gekozen voor deze integere film.

Het verhaal over een meisje dat meedogenloos haar sensuele kracht ontdekt en tegelijkertijd het verlies en de pijn hiervan voelt, laat je onmogelijk onberoerd. Ozon kiest de juist genuanceerde toon zonder moraliserend te worden. De film is klein en eerlijk zonder veel sentiment of grootse gebaren en is net daarom zo trefzeker.

De film is nu uit op Blu-ray en bevat als bonus interviews met de regisseur en acteurs, een alternatief einde en deleted scenes.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s