SBTRKT @ Stereolux (Nantes)

Terwijl de alcohol van de nacht ervoor nog aan het gisten is in ons lijf, nemen andere chemische processen het roer over. Dealer van dienst? SBTRKT, de man die ons trakteert op een kleurrijke trip zondagavond in Stereolux.

image

En het blijkt zondag voor iedereen, getuige de talloze lome benen en het weifelende applaus aan het begin van de set. Maar producer Aaron Jerome – beter bekend als SBTRKT – heeft er wel zin in. En dat blijkt al snel te overtuigen.

Zijn set zwalpt van indie en house naar Afrikaanse ritmes naar pompende techno en zwoele r&b. Op de beste momenten levert dat een mythisch onderonsje op in een elektronische zweethut. Niet alleen op muzikaal vlak: het Afrikaanse masker, de knappe en bevreemdende visuals… Het plaatje klopt.

SBTRKT is een vakman, dat zie je. En wie dacht dat zijn live set gewoon aan wat knoppen prutsen was, heeft hem nog niet bezig gezien. Hypergeconcentreerd is hij, zich van hier naar daar verplaatsend en spelend. Alsof hij in honderd potten tegelijkertijd roert om een eclectische en aanstekelijke soep te produceren.

Maar die bewonderenswaardige aanpak heeft ook zijn nadelen. Zijn strakke regie en perfectionisme zorgen al eens voor een pauze tussen de nummers om technisch iets bij te stellen. Of voor een kleine woordenwisseling met zijn drummer die even niet bij de les was (maar die overigens knap werk levert).

Die kleine voorvallen krijgen daardoor iets artificieel en remmen hier en daar de meeslependheid.Gelukkig klinkt de muziek zélf wel organisch en universeel, ondanks het moderne en vernieuwende karakter. SBTRKT weet het publiek op genoeg sterke momenten te trakteren, zoals Temporary View met de prachtige smachtende live stem van Sampha, de aanstekelijke stadsjungle van New Dorp New York en zijn versie van Radioheads Lotus Flower. Een prima remix maken van zowat de meest interessante band van de eenentwintigste eeuw en dus al bij voorbaat bijna heiligschennis plegen. En daarvan live – op zondagavond – een feestje maken. Daarvoor alleen al ode.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s