Hyphen Hyphen @ La Madeleine

Brussel heeft er een nieuwe concertzaal bij en die werd kleurrijk gedoopt donderdagavond door de Franse electropopgroep Hyphen Hyphen.

hyphenhyphen
Foto: Hyphen Hyphen

La Madeleine, op een boogscheut van Brussel Centraal, moet één van de nieuwe muziektempels van onze hoofdstad worden. Vroeger nog fungerend als overdekte markt en feestzaal, nu uitgerust om 1000 concertgangers van optredens te laten genieten. De intieme, met tapijt beklede zaal wordt ontmaagd door Hyphen Hyphen en wordt na hun doortocht achtergelaten met een bekerzee en hopen verkoold enthousiasme.

In thuisland Frankrijk is Hyphen Hyphen al langer geliefd en ook bij onze Waalse landgenoten wordt hun muziek fel gesmaakt, getuige het enthousiasme rondom ons. Al vanaf het begin wordt frontvrouw Samantha Cotta en de haren op handen gedragen. Al is dat ook hun eigen verdienste: zelden zoveel aandoenlijk enthousiasme gezien op een podium.

Meteen hiervoor vallen doen we echter niet. In het begin lijkt het allemaal iets te groots: die wilde choreografieën, dat hysterisch gespring op het podium en de typische publiekstrucjes (allemaal gaan zitten en weer rechtveren, meezwaaien bij het iets te enthousiaste We Light The Sunshine). Cotta staat er ook als een soort hogepriesteres, wat bij momenten doet denken aan Florence Welch, evenals haar stemgeluid. Gelukkig hengelt Hyphen Hyphen niet steeds naar dat overdramatische van laatstgenoemde en bezitten ze zoveel ontwapenende charme dat je op den duur wel moét meegaan in hun aanstekelijke energie.

Gewapend met gitaren en samplepads zet het Franse collectief een heel kleurrijke set neer: fijne pop serverend met uitgesponnen electrotapijtjes, stevige drums en aanstekelijke kreetjes. Denk hier een hese warme stem bij die tijdens stevige momenten naar Beth Ditto lonkt en effecten die de zang als een koor laten klinken. Hyphen Hyphen is niet in één hokje te duwen en hun muziek waaiert uit naar verschillende genres. Hun atmosferische, soulvolle sound klinkt heel vaak dansbaar en groots als in hun afsluiter en hit Just Need Your Love en soms ook mooi breekbaar als in de cover van Chris Isaaks Wicked Game.

De heerlijke energieke Fransen van Hyphen Hyphen zijn dus zeker muzikanten om in het oog te houden. La Madeleine is gedoopt en Brussel heeft het geweten!

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s