Licht

Ik werk voor een online casino. Velen moesten er mee lachen, reageerden meewarig of moesten plots benadrukken dat hun dochter stage liep in een advocatenkantoor.
Maar ondertussen kon ik tussen de vele afwijzingen zoeken wat bij mij paste en kon ik mijn appartement betalen. En ooit, zo hield ik me voor, zou ik dit alles kunnen verpulveren tot een grappige anekdote.

Gisteren kwam er een koppel langs op één van de online spelen. Met zo’n naam als “JanenMagda”. Zo’n koppel dat waarschijnlijk ook een gemeenschappelijke Facebook heeft en als twee-eenheid fungeert omdat ze elkaar toevallig gevonden hebben. Ik wees hen hierop, zei dat een toekomst als oude vrijster met een hondenhotel ook mooi kon zijn. Ze dachten vast dat ik gek was.

Dit jaar zei ik vaarwel tegen dingen die ik elke dag groette. Dat maakte het moeilijk om nog licht binnen te laten, zeker tussen kunstlampen en achter geblindeerde ruiten. En op dat moment liet mijn grootste liefde – die voor taal – me in de steek.
Maar gisteren besefte ik dat ze daar eigenlijk de hele tijd waren, mijn woorden, aan de achterkant van mijn hoofd. Ze wachtten op het juiste moment om zich te verzamelen en naar buiten te komen.

En net wanneer ik dacht dat ik mezelf onderweg verloren was onder een laag fond de teint, liep ik tijdens de pauze met mijn herwonnen woorden naar buiten. Het was wringen, botsen en schrappen maar al snel vonden ze hun plaats. En daar alleen op die troosteloze parking moest ik plots lachen.

Ik kan deinen op mijn woorden,
vaandeldragers van
het licht.

Soms lijkt het afwezig,
verstopt het zich achter donkere bergen
maar altijd baant het zich
weer een weg door smalle kieren.

Het kan pas bestaan
opdat wij het weer zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s