Banks @ Trix: Een liefdesmis

on

Banks is geïncarneerd van veelbelovend vogeltje tot impressionante ‘black swan’. Dat zette ze gisteren in Trix in de verf met indrukwekkende, hoekige choreografieën en haar karakteristieke stem met fluwelen kraakje. Maar met haar elektronische r&b maakt ze niet alleen muziek, het is een compleet verhaal.

In tijden waarin een oranje brulclown op de Amerikaanse troon zetelt en minderheden het moeilijker krijgen, brengt Banks een tegenkleur. Ze belichaamt alles wat zo mooi is aan vrouw zijn. Sensueel en duister zingt ze over pijn en levenslust. Banks is fragiel en krachtig, wraakgodin en suikerprinses tegelijkertijd.

Zelden zo’n enthousiast publiek gezien trouwens. Forse heterovrienden die hun handen tot hartjes vouwen. Twee mannen die sensueel met elkaar dansen en kussen. Een jongen die samen met zijn drie vriendinnen meebrult-en danst om bij een intieme ballad zijn hoofd op één van hun schouders te laten rusten.

In tijden waarop zoiets enorm pathetisch klinkt, lijkt Banks een priesteres van de liefde. Wij buigen naar haar boodschap, wij zingen in haar en onze naam. Het loopt soms enorm scheef in de wereld maar ik liep kaarsrecht de zaal uit, trots mijn vrouw en mens omarmend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s